0507852615 info@holiskin.nl

Een Guasha gezichtsmassage, zo gaat dat in zijn werk!

Wij halen onze wijsheden uit allerlei windstreken als het gaat om ontspanning, goed voor jezelf zorgen en een stralende huid. Zo ook de gezichtsmassage met een Guasha steen. In deze blog leg ik je graag uit wat een Guasha massage precies is en wat voor stenen we daarvoor gebruiken.

Een Guasha massage is een eeuwenoude Oosterse massagetechniek waarbij je met een steen als het ware een soort schrapende beweging over de huid maakt. De letterlijke vertaling van Guasha is dan ook ‘schrapen’ van ‘ziekten door gestagneerde energie’.  

Welke steen gebruik je voor een Guasha massage?

De steen die je gebruikt tijdens zo’n massage is een speciale Guasha steen. Deze is gemaakt van een mineraal of edelsteen en kan verschillende vormen hebben. De vorm en het materiaal van de steen is afhankelijk van het doel van je massage.

 Wij passen de Guasha massage alleen toe in het gezicht. Hiervoor gebruiken we een groene Aventurijn in een S-vorm wanneer je een gevoelige huid, eczeem of acne klachten hebt. De roze Rozenkwarts steen in de vorm van een hart gebruiken we om te verzachten en wat extra liefde te geven.

Een Guasha gezichtsmassage vanuit je eigen badkamer!

Een Guasha gezichtsmassage kun je laten uitvoeren, maar je kunt het ook bij jezelf doen. Je brengt eerst een paar druppels olie aan om je huid om een soort van glij-situatie te creëren. Daarna beweeg je de steen met lichte druk over je huid. Beweeg altijd vanuit het midden van je gezicht naar de buitenkant (bij voorkeur richting je oren). Op deze manier stimuleer je de doorbloeding, verbeter je de stofwisseling in je huid en hef je eventuele blokkade op. Bij heftige blokkades in je huid is het zelfs mogelijk dat je enigszins rood kleurt. Dit kan absoluut geen kwaad en trekt vanzelf weer weg.

Wil jij een Guasha gezichtsmassage ervaren bij ons in de praktijk? Boek dan de Holiskin Probiotic 75, daar is deze fantastische massage een onderdeel van.

Wil jij thuis aan de slag met de Guasha steen? Dat kan ook! Hier bestel je de groene Aventurijn S-steen en hier bestel je de roze Rozenkwarts Hart.

×