fbpx
0507852615 info@holiskin.nl

We krijgen de vraag regelmatig: Hoe werkt microneedling? Graag leg ik het hieronder aan je uit. Tijdens het Microneedlen maken we allemaal kleine gaatjes in de huid. Dit doen we met een microneedling pen die 12 naaldjes bevat die in razendsnel tempo op en neer bewegen in je huid. Je lichaam herkent dit als wondjes en activeert daardoor de fybroblasten. 

De reden dat we de deze kleine wondjes creëren, is omdat fybroblasten ervoor zorgen dat er nieuwe collagene en elastine vezels worden gevormd. Hierdoor vernieuwt en verjongt je huid. Je huid verbetert zienderogen want fijne lijntjes en rimpels worden gladder, littekentjes en grove poriën verfijnen en pigmentvlekjes en restacne verbeteren zichtbaar. Je huid straalt zal stralen als nooit tevoren!

Na een microneedling behandeling kunnen de volgende reacties optreden:

  • De huid kan er direct na de behandeling gezwollen en rood uitzien.
  • Na een milde microneedling behandeling kan er lichte schilfering en droogheid ontstaan in de 3 tot 5 dagen na de behandeling.
  • Na een intensieve mincroneedling behandeling kan je huid er in de 2 to 3 dagen na de behandeling rood uitzien en strak aanvoelen. Hierna gaat je huid vaak licht vervellen.

Let op! Tot 48 uur na de behandeling dien je zon, zweten, zware inspanning, hete baden/douches/sauna en haarkleuring te vermijden. Peuter en trek niet aan eventuele velletjes. Dit kan het krijgen van littekens en pigmentvlekjes tot gevolg hebben

Moet ik uit de zon blijven? 

  • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF30 zonbescherming voor minimaal 14 dagen na de peelprocedure om hyperpigmentatie te voorkomen.
  • Je kunt evt. een hoed dragen ter bescherming.

Wanneer kan ik mijn normale verzorgingsproducten weer gebruiken? 

Je kunt je verzorgingsproducten weer gebruiken als jouw huid compleet hersteld is (meestal is dit 1 week nadat je velletjes hebt gehad). Tot die tijd adviseren wij je om producten te gebruiken die geen parfum en harde alcoholen bevatten.

Wil jij een afspraak maken? Klik hier en kies een Holiskin Intensive.

 

×