top of page

Een tongschraper? Een heel gezond idee!

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met Ayurveda. Al snel las ik over het gebruik van een tongschraper. Gek dingetje eigenlijk wel. Maar nu wil ik niet meer zonder! Een tongschraper is echt teen lifechanger. Het geeft je een schoner mondgevoel, zorgt voor een frissere adem en verwijdert opgehoopte afvalstoffen.


En schoner mondgevoel en frissere adem

Omdat de tongschraper overtollige aanslag verwijdert uit je mond, zal je mond veel schoner voelen. Deze aanslag bevat bacteriën die je adem onfris doen ruiken. Wanneer je de bacteriën verminderd dan zal je adem frisser ruiken.


Opgehoopte afvalstoffen

Terwijl jij slaapt, is je lichaam heel druk. Het herstelt zich en scheidt afvalstoffen uit. Zo ook in je mond. Dit zorgt voor een aanslag op je tong die binnen de Ayurveda 'ama' heet. Ama betekent toxine of onverteerd afval vanuit de spijsvertering. Het is een overkoepelende term voor alle kleverige, slijmerige, verzwarende en giftige stoffen die zich in het lichaam ophopen. Daar wil je dus graag zo goed mogelijk van af. En dat doe je met een tongschraper.


Zo gebruik je een tongschraper

Start elke dag, direct na het opstaan, met het schrapen van je tong. Beweeg de tongschraper zo'n 5 tot 10 keer, met lichte druk, van achteren naar voren over je tong. Het zal je verbazen water allemaal los komt. Spoel je mond en de tongschraper met water en jouw dag kan beginnen!


Liefs, Wendy

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page