top of page

Lekker ruikende verzorgingsproducten, een goed idee of juist niet?

Herken je dat? Je probeert in de drogist, parfumerie of schoonheidssalon een nieuwe crème. Smeert het op je handrug en… ruikt eraan. Op de een of andere manier zijn we zo gevoelig voor geur dat onze hand, bij het testen van een verzorgingsproduct, direct naar onze neus schiet om te beoordelen of de geur lekker is.


Maar een geur in je verzorgingsproducten, is dat nu wel zo’n goed idee? Daarover vertel ik je graag meer in deze blog.


Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor geur er in je verzorgingsproduct zit. Gaat het om een synthetische geur of een natuurlijke geur? En hoeveel van de geurstof zit er dan eigenlijk in je verzorgingsproduct?


Parfum of Fragrance in huidverzorging

Wanneer er op de inci-lijst (ingrediëntenlijst voor cosmetica) ‘parfum’ of ‘fragrance’ staat vermeld, dan gaat het altijd om een synthetische geurstof. Dit is per definitie een ingrediënt dat erin zit voor de geurbeleving. Het doet helaas niets voor je huid. Sterker nog, het kan zelfs schadelijk zijn voor je huid. En hoe eerder het ingrediënt ‘parfum’ of ‘fragrance’ in de inci-lijst staat, des te kwalijker het is. Want het ingrediënt dat verhoudingsgewijs het grootste aandeel heeft van het betreffende cosmeticaproduct staat als eerste genoemd, daarna het tweede ingrediënt en zo verder.


"Mijn advies; Producten met ‘parfum’ of ‘fragrance’ zo veel mogelijk mijden!"

Natuurlijke geuren in huidverzorging

Maar dan is er nog een categorie natuurlijke geuren. En daarmee bedoel ik 100% natuurlijk, in de vorm van essentiële oliën. Dit is een heel ander verhaal. Want naast de heerlijke geur van essentiële oliën, bevatten deze geurstoffen ook nog allerlei werkzame kwaliteiten. De werkzaamheid is afhankelijk van de soort olie die je gebruikt. Zo werkt Tea Tree olie bijvoorbeeld antibacterieel en helpt kruidnagelolie bij het uitbannen van schimmels.


In de Holiskin Face Oil voegde ik essentiële olie van patchoeli en geranium toe. Deze beide oliën, werken onder andere ontspannend, rustgevend, huid verzorgend en huid herstellend. Daarnaast werken ze antibacterieel en bestrijden ze huidparasieten en huidschimmels. Dus naast de heerlijke, inmiddels kenmerkende Holiskin Face Oil, geur hebben de beide oliën ook veel krachtige huidverbeterende eigenschappen.


Houd jij dus van een geurtje in je huidverzorging? Kijk dan voortaan goed wat erin zit!


Liefs,

Wendy


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met Ayurveda. Al snel las ik over het gebruik van een tongschraper. Gek dingetje eigenlijk wel. Maar nu wil ik niet meer zonder! Een tongschraper is echt

bottom of page