0507852615 info@holiskin.nl

Ximenia Olie

Ximenia olie is het hoofd ingrediënt in de Protect Oil van Esse. Een olie die perfect is bij een droge of gevoelige huid of wanneer je huid helemaal uit balans is. Het beschermt je huid tegen vrije radicalen reguleert de talgproductie en is uitstekend in het vasthouden van vocht in je huid.

De olie wordt gewonnen uit de vrucht van de Ximenia plant. Dit is een struikachtige boom die groeit in de woestijn van Namibië. De vruchten van deze plant worden op een duurzame manier geoogst en geperst door lokale bewoners.

Bomvol vetzuren en antioxidanten

Ximenia olie bevat een hoog gehalte aan vetzuren en antioxidanten. Vetzuren spelen een belangrijke rol bij het gehydrateerd en gezond houden van de huid. Ximenia heeft een unieke mix van vetzuren die snel door de huid worden opgenomen en een fluweelzachte, matte finish achterlaten. Ondertussen staan ​​antioxidanten bekend om hun vermogen om schadelijke vrije radicalen (zoals UV-stralen en vervuiling) te neutraliseren en je huid te beschermen tegen beschadiging.

Ximenia olie wordt al eeuwenlang door Afrikaanse vrouwen op de huid gebruikt. Dankzij de aanwezigheid van een zeldzaam vetzuur genaamd Ximenyic acid, dat bekend staat om zijn krachtige en ontstekingsremmende eigenschappen, heeft de olie het vermogen om de rode en ontstoken huid te kalmeren, acne en huidveroudering op afstand te houden en een zachte, egale teint te bevorderen. 

Wetenschappelijk onderbouwd

De aloude huidvoordelen van Ximenia olie worden zelfs ondersteund door de wetenschap. Gepubliceerde literatuur verwijst niet alleen naar de ontstekingsremmende voordelen, maar het is ook het vermogen om de bloedcirculatie in je huid te verbeteren (zodat voeding en zuurstof beter bij de huidcellen kunnen komen), een droge, schrale huid te verjongen en zelfs huidveroudering te vertragen door het vochtgehalte in de huid te verhogen en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

Al die ongelooflijke goedheid voor de huid verpakt in een weelderige, fluweelzachte, dikke olie die meteen wordt geabsorbeerd. Mooier wordt het toch niet?

Klik hier voor de Protect Oil van Esse.

×